Olli Sovijärvi

yleislääkäri
vastaanotto Helsingin klinikalla
kielitaito: suomi, englanti

  • Lääketieteen lisensiaatti, Helsingin Yliopisto, 2006
  • Integraaliteorian B.A., John F. Kennedy University, 2011

Kiinnostus erityisesti ravitsemukseen ja urheiluun on ollut mukanani niin kauan kuin muistan. Lääkärin ammatti oli tätäkin kautta hyvin selvä valinta itselleni, sillä auttamisen halu ja muiden terveydestä huolehtiminen ovat olleet vähintäänkin yhtä tärkeitä kuin itseni kunnossa pitäminen. Opiskelin Helsingin Yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa vuosina 2000-2006 ja valmistuin lääketieteen lisensiaatiksi seitsemän vuotta sitten. Töitä olen tehnyt koko opiskeluajan: viisi vuotta Veripalvelussa sekä kliinistä lääkärintyötäkin alkaa olla kertynyt jo yhdeksän vuoden ajalta. Koenkin vahvaksi osaamisekseni kyvyn mukautua eri ympäristöihin sekä haasteisiin, oli sitten kyse ihmisistä, paikoista tai lääketieteellisistä ongelmista. Tein useamman vuoden töitä ns. keikkalääkärinä ajellen ympäri Suomea, mikä oli erittäin opettava ajanjakso. Vuonna 2010-2011 opiskelin John F. Kennedy University:ssä online-ympäristössä Integraaliteoriaa, joka on eri tieteenaloja yhdistävä eräänlainen metateoria ja malli kaikelle mahdolliselle maan ja taivaan väliltä. Yhdistän tätä myös lääketieteeseen ja voisinkin kutsua omaa näkemystäni Integraaliseksi Medisiinaksi. Tähän liittyy ymmärrys ihmisestä kaikilla mahdollisilla tasoilla, mihin liittyvät niin sisäiset ajatukset, tunteet ja psykodynamiikka kuin sosiaaliset suhteet, kulttuuri sekä fyysiset ominaisuudet ja ympäristö. Viimeiset 4-5 vuotta olen tutkinut ihmisen evoluutionaarista kehittymistä ja sairauksia paleoliittiseltä aikakaudelta päätyen siihen tulokseen, että tapa jolla elämme on hyvin kaukana siitä mihin ihminen on geneettisesti "suunniteltu". Evolutionaarinen lääketiede, "primal health" ja paleo-ruokavalio ovat tulevaisuuden terveyden teesit; tavallaan paluu menneisyyteen nykytietämyksellä ja modernilla tutkimuksella.

Pidän vastaanottoa Helsingin Antioksidanttiklinikalla kolmena päivänä viikossa. Haaveenani oli aiemmin erikoistuminen liikuntalääketieteeeen, mutta funktionaalinen lääketiede vei mennessään ja tavallinen erikoistumisreitti muuttuikin hieman erilaiseksi matkaksi kohti kokonaisvaltaista terveyttä. Harrastan itse aktiivisesti monipuolista liikuntaa 4-6 kertaa viikossa (voimanosto, painonnosto, CrossFit sekä aiemmin voimistelu, jooga ja capoeira) ja kiinnitän paljon huomiota siihen, että elämäntapani olisi hyvinvointia ja terveyttä edistävä. Musiikki ja taide sekä psykologia ja filosofia ovat myös sydäntäni lähellä tuoden erinomaista vastapainoa muuten varsin fyysiseen elämäntyyliin. Viimeisten muutamien vuosien aikana olen oppinut myös kuuntelemaan sisäistä ääntäni ja hellittämään tahtia, mikäli keho ja mieli tätä pyytävät. Tätä yritän myös viestittää hoitaessani potilaita ja miettiessä miten saisimme elämänlaatua kohennettua yhdessä. Näiden lisäksi olen harjoittanut ja elänyt meditaatiota aktiivisesti neljä vuotta, joista erityisesti kulunut vuosi on ollut huikeaa henkistä oppimista ja oivaltamista.

Vastaanottoni on kokonaisvaltaisesti ihmisen hoitoa ja yksilöllistä terveydellistä suunnittelua. Tällä hetkellä suurella osalla potilaistani on mm. kilpirauhasen ongelmia, joiden taustalta löytyy yhä useammin krooninen stressitila mitä erilaisimmista syistä. Onkin mielestäni aina oleellista selvittää sairauden perimmäinen syy, hoitaa sen ydintä ja palauttaa ihmisen terveys sekä keho-mieli-henki-yhteyden tasapaino. Normalisoimalla omat korjaavat prosessimme voi jokainen parantua mistä sairaudesta tahansa.

Tervetuloa vastaanotolleni!