Klinikat mediassa

Parantava ruoka - Pellavarouhe

Parantava ruoka -Pellavarouhe, kertoo miksi ja miten pellavarouhetta kannattaa syödä.

Pellavarouhe kertoo vaikuttavia faktoja monipuolisesta ravintoaineesta, joka on varsinaista superruokaa. Pellavansiemenistä puristettu rouhe voi päivittäin nautittuna parantaa terveyttä merkittävästi. Kasvikunnan parhaana kuitujen lähteenä pellavanrouhe ehkäisee ummetusta ja lievittää ärtyneen suolen oireita. Rouhe sisältää myös tärkeää omega-3 sarjan alfalinoleenihappoa, jota tarvitaan mm. aivojen toimintaan. Kun nautitaan päivittäin pari ruokalusikallista pellavarouhetta, veren kolesterolitaso laskee muutamassa kuukaudessa keskimäärin 13 %.

Lisäksi pellavarouhe

 • tehostaa elimistön myrkynpoistojärjestelmiä
 • vahvistaa elimistön puolustusjärjestelmää
 • sisältää lignaaneja, jotka voivat ehkäistä rinta- ja paksusuolisyöpää sekä sydän- ja verisuonitauteja
 • säätelee verensokeria
 • edistää maitohappobakteerien kasvua ja parantaa ruoansulatuskanavan mikrobitasapainoa
 • on hyvä kivennäis- ja hivenaineiden lähde.

Asiantuntijana erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola
Toimittanut Saana Saarinen

Parantava ruoka - Pellavarouhe pokkarin voi tilata esim. Terveyskirjat verkkokaupasta tästä

Pokkaria myydään myös hyvinvarustetuissa luontaistuote- ja kirjakaupoissa!

pellavarouhe 

Vatsa kuntoon - Ravitsemushoito on ratkaisu vatsan ja suoliston hyvinvointiin

Yli miljoona suomalaista kärsii ruoansulatuselimistön sairauksista. Monet kärsivät vuosikausia saamatta apua. Paraneminen on mahdollista ravitsemushoidon tuella. Tavallisesta ruoasta on vaikea saada niin monipuolista ravintoa, että ihminen pysyisi terveenä yhä myrkyllisemmäksi käyvässä ympäristössä. Mitä suurempi on elimistön myrkkykuormitus, sitä tärkeämpää on käyttää solujen vaurioita korjaavia ja elimistöä puhdistavia ravintolisiä, antioksidantteja. Saamme elimistöömme jopa 10 kertaa enemmän myrkyllisiä aineita kuin esi-isämme.

Jos elimistö saa riittävästi pienoisravintotekijöitä, mahalaukun ja ruoansulatuskanavan pintasolut uudistuvat ja ruoansulatuskanava pääsee toipumaan. Kymmenet hoitoesimerkit kertovat vakuuttavaa kieltään siitä, kuinka ruoansulatuselimistö ja koko keho voivat parantua ravitsemus- eli tukihoidolla.

Pokkarista saat vastauksia mm. näihin kysymyksiin:

 • Mistä ruoansulatuselimistön sairaudet johtuvat?
 • Kannattaako mittauttaa oman kehonsa pienoisravintotekijät?
 • Miten vatsavaivoja hoidetaan ravitsemushoidolla?
 • Onko vika vatsassa vai korvien välissä?
 • Kuinka ylläpitää vatsan terveyttä?
 • Onko ravintolisistä hyötyä?
 • Pitääkö viljoja välttää?

Vatsa kuntoon pokkarin voi tilata esim. Terveyskirjat verkkokaupasta tästä

Pokkaria myydään myös hyvinvarustetuissa luontaistuote- ja kirjakaupoissa!

vatsa-kuntoon 

Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla

Vatsa- ja suolistovaivat ovat tuttuja valtaosalle suomalaisista. Jopa yli miljoona suomalaista kärsii ruoansulatuselimistön sairauksista ja vaivoista. Kivut, närästys, tulehdukset, vatsan turvotus, ummetus, ilmavaivat ja monet muut mahasuolikanavan ongelmat ja sairaudet vaivaavat lukemattomia ihmisiä vuosikausia, usein ilman helpotusta. Kirjassa kerrotaan laajasti mm. ärtyvän suolen oireyhtymästä, dysbioosista, hiivataudista sekä nenänielun, ylävatsan ja suoliston sairauksista. Kirurgian erikoislääkäri, ravitsemushoitojen pioneeri Kaarlo Jaakkola kertoo keskeisimpien sairauksien hoidoista lääkkeellisellä eli farmakologisella ravitsemushoidolla sekä antaa neuvoja hyvästä ruokavaliosta. Lukuisat paranemistapaukset kertovat vakuuttavaa kieltään ravitsemushoitojen tehosta. Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla perustuu kirjoittajalääkärin käytännön työssä hioutuneeseen ammattitaitoon sekä alan lääketieteelliseen kirjallisuuteen.

ISBN 9789529920716 / Mividata Oy 2010. Kaarlo Jaakkola.

Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidoista kirjan voi tilata esim. Terveyskirjat verkkokaupasta tästä

Kirjaa myydään myös hyvinvarustetuissa luontaistuote- ja kirjakaupoissa!

Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla 

Amalgaamisairaudet ja antioksidanttihoito

Amalgaami on kiistelty hampaiden täyteaine, jonka sisältämä elohopea on vaarallista sekä ihmiselimistölle että ympäristölle. Jaakkolan ja Gransin kirja osoittaa perusteellisesti lukuisten tutkimusten valossa, kuinka kyseenalainen täyteaine amalgaami on. Kirjan kymmenet dokumentoidut tapausselostukset tukevat kirjoittajien perusajatusta siitä, että amalgaami on useiden sairauksien ja oireyhtymien taustalla. Laajat katsaukset amalgaamin historiasta, elohopean vaikutuksista elimistöön, antioksidanttien käytöstä amalgaamiperäisten vaivojen hoidossa ja amalgaamisaneerauksesta puhuvat vakuuttavaa kieltään siitä, että amalgaamikiista tulisi ratkaista potilaan hyväksi. Kirjan johtopäätös on se, että jos amalgaami osoitautuu vaivojen aiheuttajaksi, amalgaamit kannattaa saneerata hyvän tukihoidon eli antioksidanttihoidon turvin.

ISBN 952-90-5399-1/ Mividata Oy 1994. Kaarlo Jaakkola, Leif Grans.

Amalgaamisairaudet ja antioksidanttihoito kirja on loppuunmyyty, mutta kirjasta on mahdollisesti tulossa uusintapainos vuoden 2015 aikana.

Amalgaamisairaudet ja antioksidanttihoito 

Parantavat vitamiinit ja hivenaineet

Uusimman tutkimuksen valossa kerrotaan vaikeimpien sairauksien, kuten syövän ja sydän- ja verisuonitautien uusimmista hoitotuloksista, tutkimusmenetelmistä ja taloudellisista tekijöistä. Laajasti ja konkreettisesti valotetaan ruokavalion ja sen sisältämien vitamiinien ja hivenaineiden merkitystä terveyden- ja sairaudenhoidossa. Tuhannet hoitotulokset puhuvat vakuuttavaa kieltään siitä, että vitamiini- ja hivenainelääkkeet auttavat, kun niiden käyttö on asiantuntevaa ja huolellista.

ISBN 951-99906-5-8/ Mividata Oy 1987. Kaarlo Jaakkola.

Parantavat vitamiinit ja hivenaineet kirja on loppuunmyyty, mutta kirjasta on mahdollisesti tulossa uusintapainos vuoden 2015 aikana.

Parantavat vitamiinit ja hivenaineet 

Reuma ja niveltulehdukset

Reuma ja niveltulehdukset ovat yhä yleisempiä kansantauteja, joista kärsii jo lähes 100.000 suomalaista. Perinteisen lääketieteen rinnalle on kehitelty jo pitkään monipuolisia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Teoksessa esitellyt hoitomuodot perustuvat tekijän omassa lääkärintyössä hankittuun pitkään kokemukseen. Luonnonmukaisen hoidon tärkeimmät työkalut ovat tervehdyttävä ruokavalio, probioottinen hoito, tulehdusta hiullitsevät ravintolisät, liikunta ja stressinhallinta.

Minerva 2009

Painos on loppuunmyyty, mutta kirjaa on saatavana nidottuna kustantajan verkkokaupan kautta Minerva Kustannus Oy:lta.

Reuma ja niveltulehdukset 

Irti tulehduskierteestä, apua lasten infektioihin ja allergioihin

Tietty määrä kuumeisia tulehdustauteja kuuluu normaaliin lapsuuteen. Mutta normaaleja lapsuuden harmeja nämä eivät enää ole, jos lapsi sairastaa infektion toisensa jälkeen ja joutuu syömään antibioottikuurin kuukaudessa. Silloin hän on kadottanut vastustuskykynsä ja joutunut infektiokierteeseen.

Korvalääkäri Rauli Mäkelä painottaa työssään lapsen kokonaisvaltaista hoitoa. Hän haluaa myös muistuttaa, että infektioilla ja allergioilla on paljon samoja aiheuttajia.

Kirjassa käsitellään tulehduskierteen ja allergiaongelmien voittamista ruokavalion, maitohappobakteerien ja lisäravinteiden avulla. Kirja sisältää käytännön ohjeiden lisäksi myös tapausselostuksia allergisen lapsen hoidosta.

Painos on loppuunmyyty, mutta kirjaa on saatavana nidottuna kustantajan verkkokaupan kautta Minerva Kustannus Oy.

Kolmas uudistettu laitos, Minerva 2008.
.ISBN 978-952-492-119-0

Irti tulehduskierteestä 

Muuta kirjallisuutta

Rauli Mäkelä on julkaissut myös seuraavat teokset:

 • Hiivasyndrooma (Suomen Terveyskirjat Oy) 1. painos 1988, 2. painos 1990.
 • Hoida luonnollisesti itseäsi, luontaishoito-opin perusteet (WSOY) 1997

Pertti Lähteenmäki on vuonna 1996 julkaissut yhdessä Tuula Nuutisen ja Pentti Parkkisen kanssa kirjan Ravintomme lisäaineet.