Laboratoriokokeet ja hivenainetutkimus
Perinteiset laboratoriokokeet sekä vitamiini- ja hivenainetutkimukset vuosikymmenten kokemuksella. Laboratoriokokeet auttavat oikean diagnoosin löytämisessä ja myös poissulkevat sairauksia. Peruslaboratoriokokeiden lisäksi mikroravinteiden määrittäminen antaa tärkeää tietoa lääkäreille. Tietoa tarvitaan sairauksien hoitamisessa ja terveyden ylläpitämisessä.
Näin valmistaudut laboratoriokokeisiin
Useimpia kokeita varten tulee olla syömättä ja juomatta 12 tuntia. Voit juoda 1-2 lasillista vettä tuona aikana ja ottaa tavanomaiset lääkkeet ennen laboratorioon tuloa. Huom! Kilpirauhaskokeisiin tullessa ei aamun kilpirauhaslääkettä. Vitamiini- tai hivenainevalmisteita tulisi olla ottamatta 12 tuntia ennen näytteenottoa.
Pienet lapset tai esim. diabeetikot voivat tarvittaessa syödä esim. hedelmää ennen näytteenottoa, jotta vältytään pahoinvoinnilta. Laboratorioon tullessa ennen näytteenottoa olisi hyvä istua 10-15 minuuttia verenkierron tasaamiseksi.
Mukaan voi tarvittaessa ottaa jotain juotavaa ja pientä syötävää, jonka voit nauttia näytteenoton jälkeen.
Antioksidanttiklinikoiden laboratoriot
Antioksidanttiklinikan erikoisosaamista ovat verestä määritettävät vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappotutkimukset sekä hapetusstressimittaukset.
Meillä on mikroravinnetutkimuksista yli 40 vuoden kokemus ja pääosa laboratoriotutkimuksista tehdään Suomessa Mineraalilaboratorio Milassa.
Muiden laboratoriokokeiden yhteistyökumppanimme on suomalainen SYNLAB Suomi Oy. Lisäksi teemme yhteistyötä myös ulkomaisten laboratorioiden kanssa.
Laboratorioissamme voit ottaa ilman lähetettä lähes kaikki Suomessa tarjolla olevat verikoetutkimukset sekä laajan kirjon erilaisia suolistotutkimuksia, ruoka-aineyliherkkyystestejä sekä geenitestejä.
Hivenainetutkimus
Vakavien sairauksien ollessa kyseessä on mikroravinteiden, kuten vitamiinien, hivenaineiden ja rasvahappojen mittaaminen erityisen tärkeää, jotta oikea hoito saadaan käyntiin nopeasti. Hivenainetutkimus antaa tarkan kuvan kehosi ravitsemustilasta ja auttaa mahdollisimman tehokkaan, kokonaisvaltaiden hoitomuodon löytämisessä.
Mikroravinteiden puutostilojen arviointi on osa vajaaravitsemustilan arviointia. Mikroravinteiden puute on käsitteenä Maailman Terveysjärjestössä: MNM (micronutrientmalnutrition), ja eri puutostiloilla on omat tautiluokitukset Maailman terveysjärjestön ICD-10 tautiluokitusjärjestelmässä.
Vaikka voisit vielä hyvin, kannattaa hivenainetutkimuksessa silti käydä säännöllisesti. Hivenainetutkimus osoittaa, jos jostain ravintoaineista on puutosta, ja näin ollen pystyt tehokkaasti tukemaan kehosi optimaalista hyvinvointia sekä jopa ennalta ehkäisemään sairauksia.
Näytteenottoon saapuminen
Näytteenottoon voi tulla ilman ajanvarausta aukioloaikojen puitteissa.Tarkista aukioloajat toimipaikkakohtaisilta sivuilta.
Osa laboratoriokokeista vaatii esivalmisteluja, lue ohjeita alta tai soita ja tiedustele lisää!
Lisätiedustelut ja ajanvaraukset Helsingin Antioksidanttiklinikan laboratoriosta: 09 62264519 tai laboratorio@antioksidantti.fi
Laboratoriopalveluihimme kuuluu myös kotinäytteenottopalvelu.
Toimipaikkojemme ulkopuolisilla paikkakunnilla yhteistyössä toimii sairaanhoitaja Ritva Saha ja kotinäytteenotto onnistuu useimmilla paikkakunnilla. Lisätiedustelut ja ajanvaraukset Ritva Sahalle: pr2youcompany@gmail.com ja 040 5270729.
Milloin laboratoriokokeisiin?
Ennen laboratorikokeita suosittelemme lääkärin tai ravitsemusasiantuntijan vastaanottoa.
Lääkärimme ja ravitsemusasiantuntijamme osaavat auttaa tarvittavien tutkimusten suunnittelussa sekä vastausten tulkinnassa ja jatkohoito-ohjeissa. Lääkärin lähetteellä saat Kelan suorakorvauksen niistä tutkimuksista, jotka kuuluvat Kela-korvauksen piiriin. Lääkärin lähetteellä otettujen tutkimusten tulokset siirtyvät Omakantaan, kun vastaukset on käyty läpi hoitavan lääkärin kanssa. Lisätietoa: Kanta.fi: laboratoriotulokset löytyvät Omakannasta
Jos olet tulossa myös lääkärin tai ravitsemusasantuntijan vastaanotolle, laboratoriossa käynti tapahtuu pääsääntöisesti lääkärin vastaanoton jälkeen joko samana päivänä tai myöhemmin. Joissain poikkeustapauksissa verinäytteen voi käydä antamassa samana päivänä ennen lääkärin vastaanottoa, jolloin tietty määrä verta otetaan talteen.
Laboratorion hinnastoon: https://antioksidantti.fi/hinnasto/
Antioksidanttiklinikat ovat Kanta-palveluiden piirissä
Antioksidanttiklinikalla potilaan sairauskertomukset ovat sähköisessä tietojärjestelmässä, johon on pääsy ainoastaan terveydenhuoltoalan ammattihenkilöillä. Ammattihenkilö voi katsoa potilaan tietoja ainoastaan silloin kun se on tarpeellista potilaan hoidon kannalta.
Antioksidanttiklinikka liittyi kansalliseen Potilastiedon arkistoon keväällä 2016. Antioksidanttiklinikan potilaiden tiedot tallentuvat Potilastiedon arkistoon, joka on osa Kansallista terveysarkistoa eli Kanta-palveluita. Potilastiedon arkiston lisäksi Kanta-palveluihin kuuluu eReseptien eli sähköisten reseptien arkisto.
Asiakkaat voivat käydä merkitsemässä Omakantaan suostumuksen etukäteen ennen vastaanotolle tuloa. Suostumuksen jälkeen asiakas voi tehdä kieltoja tietojen luovutuksista Potilastiedon arkistosta.
Huomioithan, että tiedot Omakantaan tulevat viiveellä. Potilastietojen arkisto tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omia potilastietojaan vaivattomasti. Näette jälkikäteen omia laboratorioarvojanne sekä hoitokertomuksianne Omakanta-palvelussa, jonne pääsette kirjautumaan kanta.fi -sivujen kautta.