Vastaanotto Helsingin Antioksidanttiklinikalla

Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti

Erkki Antila on perehtynyt 80-luvun lopulta lähtien ravitsemukseen ja antioksidanttihoitoihin, kokonaisvaltaiseen lääketieteeseen sekä julkaissut alalta lehtikirjoitusten lisäksi useita katsausartikkeleita ja toistakymmentä tieteellistä tutkimusta. Opetti Helsingin yliopistossa parikymmentä vuotta anatomiaa ja kehitysbiologiaa lääketieteen ja eläinlääketieteen opiskelijoille. Vuodesta 2006 lähtien Funktionaalisen Lääketieteen yhdistyksen, FLY ry:n hallituksen puheenjohtajana, Hankintatukku Oyn tieteellisen neuvottelukunnan jäsen ja lääketurvatoiminnan vastaava asiantuntijalääkäri 2008 lähtien. Antila on ollut kysytty luennoitsija ajankohtaisista ravitsemukseen liittyvistä asioista ja tuli tunnetuksi Lääkäriasema neljän lääkärinä TV-nelosella 1997-1999.

Hänen erityisosaamisalueitaan ovat ravitsemushoidot, työhyvinvointi ja terveysriskien arvionti. Vastaanotto Helsingin antioksidanttiklinikalla, jossa toiminut vuodesta 2006 lähtien.

Koulutus

  • Lääketieteen lisensiaatti 1983 (HY)
  • Filosofian tohtori, kehitysbiologia 1985 (HY)

Julkaisut

Tamara Tuuminen ja Erkki Antila

MONIKEMIKAALIHERKKYYS (2019)

Tamara Tuuminen on kliinisen mikrobiologian erikoislääkäri ja lääketieteellisen mikrobiologian dosentti. Erkki Antila on lääkäri ja filosofian tohtori. Hän on perehtynyt ravitsemus- ja kokonaisvaltaiseen lääketieteeseen sekä työterveyteen. He ovat yhdessä kirjoittaneet kirjan monikemikaaliyliherkkyydestä. Katsauksessa on yhdistetty olemassa olevaa tietoa MCS-taudin patofysiologisista mekanismeista ja mahdollisuuksista auttaa potilasta. Kirja on tarkoitettu terveydenhoitoalan ammattilaisille niin lääkäreille, hoitajille kuin tutkijoillekin sekä tietoa tarvitseville viranomaisille ja potilaille.