Krooniset sairaudet ja hapetusstressi
Suuri osa kroonisista sairauksista johtuu hapetusstressistä ja matala-asteisen tulehduksen aiheuttamista muutoksista kudoksissa. Oikeanlainen ravinto on avainasemassa hapetusstressin ja kroonisten tulehdustilojen ehkäisyssä.
Mikä hapetusstressi?
Hapetusstressiksi kutsutaan tilaa, jossa kehomme vapaiden radikaalien ja antioksidanttien määrä on epätasapainossa. Kun vapaita radikaaleja on kehossamme enemmän kuin antioksidantteja, pääsevät radikaalit hapettamaan eli vaurioittamaan solujamme, mikä voi johtaa monenlaisiin terveysongelmiin.
Vapaat radikaalit ovat kemiallisia yhdisteitä, jotka reagoivat elimistössämme hapettaen soluja. Solujen hapettumista voidaan verrata ikään kuin kehon ruostumiseen: solujen hapettuminen voi aiheuttaa esimerkiksi tulehdustiloja, kehon vanhenemista sekä pahimmillaan jopa erilaisia sairauksia. Vapaita radikaaleja päätyy kehoomme esimerkiksi ilmansaasteiden, epäterveellisen ravinnon, stressin ja kovan fyysisen rasituksen seurauksena.
Antioksidantit ovat yhdisteitä, jotka suojaavat soluja ja kudoksia vapaiden radikaalien aiheuttamalta hapettumiselta sekä parantavat vastustuskykyämme. Antioksidantteja saadaan monipuolisesta ruokavaliosta; tunnetuimpia antioksidantin lähteitä ovat esimerkiksi marjat, vihannekset ja vihreä tee.
Kroonisten sairauksien ja hapetusstressin hoito Antioksidanttiklinikoilla
Kuten nimestämme voit päätellä, olemme erikoistuneet terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseen ravitsemushoitoa hyödyntäen. Hapetusstressi on korjattavissa lääkehoidolla, oikeanlaisella, antioksidanttipitoisella ravinnolla, sopivilla ravintolisillä sekä elämäntapamuutoksilla.