Vastaanotto Helsingin Antioksidanttiklinikalla

Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi

Vastaantotolle ovat tervetulleita yli 10- vuotiaat

Lääketieteen ja kirurgian tri Pertti Lähteenmäki on kokenut lääkäri, jolla on yli kolmenkymmenen vuoden osaaminen kroonisten sairauksien hoidosta.

Hänen hoitofilosofiansa on terveyden optimointi unohtamatta sairauksien hoitoa taustalta. Potilastyössä Lähteenmäellä on tieteellinen lähestymistapa. Hän ottaa huomioon potilaan kokonaistilanteen ja erityisosaamisaluetta on ravitsemuksen kokonaisvaltainen tarkastelu terveyden ylläpitämiseksi. Kun tavoitellaan yksilöllisesti optimaalista terveyttä, tulee ymmärtää asiakkaan elämäntapojen, aineenvaihdunnan, immuniteetin ja ruokavalion merkitys terveyden ylläpitämiseen ja sen palauttamiseen. Tutkitusti tiedetään, että elintavoilla ja ravinnolla on vaikutusta sairauksien syntyyn ja taudinkulkuun. Niistä toipumiseen voidaan myös vaikuttaa ravintotekijöiden optimoinnin avulla.

Lähteenmäen potilaita ovat monioireiset asiakkaat, joita hoitaessaan hän paneutuu laajasti sairauden ja oireiden taustalla oleviin syihin.
Yleislääketieteen lisäksi Lähteenmäki on perehtynyt mm. kroonisten infektioiden, väsymyksen- ja uupumuksen, elintapasairauksien ja vakavasti sairaiden potilaiden hoitoon. Näiden lisäksi hänellä on myös paljon kokemusta urheilijoiden ja kuntoilijoiden hoitamisesta ja ravitsemustilan kartoituksesta.

Pertti Lähteenmäki on tehnyt väitöskirjatutkimuksen hormonaaliseen ehkäisyyn liittyen ja hän on opettanut biokemiaa lääketieteen opiskelijoille Helsingin yliopistossa yli kymmenen vuoden ajan.

Koulutus

  • Lääketieteen lisensiaatti 1982 (Helsingin yliopisto)
  • Lääketieteen tohtori 1986 (Helsingin yliopisto)

Julkaisut

Pertti Lähteenmäki & Tuula Nuutinen & Pentti Parkkinen (2000)
Ravintomme lisäaineet

Pertti Lähteenmäki on kirjoittanyt yhdessä Tuula Nuutisen ja Pentti Parkkisen kanssa kirjan Ravintomme lisäaineet – Käyttö, haitat, lisäaineeton ravinto. Kustantaja Suomen Ravitsemusinstituutti Oy 2000.