Vastaanotto Helsingin, Tampereen, Oulun ja Raahen Antioksidanttiklinikalla
Kielitaito: suomi
Pyry Suonsivu on raahelainen yleislääkäri. Ravitsemus on kiehtonut häntä jo vuosia. Hänen mielestään ravitsemuksesta huolehtiminen on tärkeässä osassa potilaiden paranemisessa. Erityisesti rankkojen lääkehoitojen aikana ravitsemuksesta huolehtiminen on tärkeää. Hän on ollut Kaarlo Jaakkolan opissa seuraamalla vastaanottoja ja perehtymällä hoitokäytäntöihin. Hänen laaja työhistoria yleislääkärinä mm. työterveyshuollossa luo hyvän pohjan asiakkaiden erilaisien terveysongelmien ratkaisemiseen mm. ravitsemushoitojen keinoilla. Hän hoitaa potilaita, joilla on mm rappeutumissairauksia kuten suolistosairauksia, sydänverisuonisairauksia, allergioita, reumaa, neurologisia sairauksia ja syöpätauteja. Erilaiset ruokavaliot kuten vegetarismi, lakto-ovo-vegetarismi, pescovegetarismi, veganismi, sekä fennovegaaninen ruokavalio kuuluvat myös hänen osaamisen piiriin. Työn painopiste Antioksidanttiklinikoilla on vitamiini- ja hivenainetutkimuksissa sekä – hoidoissa, sillä kun asiakkaiden ravitsemustila on analysoitu tarkasti, niin hoito voidaan suunnitella vastaamaan puutoksia korjaavaksi.
Monilapsisen perheen isänä Pyryllä on kokemusta myös lasten hoitamisesta. Erityisesti ihottumien hoidossa ravitsemushoitojen tulokset ovat olleet rohkaisevia.
Omien kokemustensa kannustamana hän on myös opiskellut monen tyyppisiä manuaalisia tekniikoita Suomen Manuaalisen Lääketieteen Yhdistyksen (SMLY) koulutuksissa. Hän suorittaa tarvittaessa vastaanottokäynneillä selkärangan manipulaatioita, eli ”niksautuksia”. Lisäksi hän on perehtynyt Steccon Metodin faskiamanipulaatioon, josta on apua erilaisia vaikeasti hoidettavia tuki- ja liikuntaelinsairauksia kärsiville potilaille. Osaajia läheltäsi löytyy HTTP://WWW.FASCIAMANIPULAATIO.FI/FM-KOULUTETUT/
Tenniskyynärpää, golfkyynärpää, jäätynyt olkapää ja muut olkapään kiputilat, selkäkipu, noidannuoli, sekä leikkausten seurauksena syntyneet kivut ovat esimerkkejä, joihin faskiamanipulaatio auttaa. Lisäksi hän antaa imuneste, eli lymfakiertoa parantavaa Physiotouch/Lympatouch-hoitoa. Siitä hän on havainnut huomattava avun kroonisista kivuista kärsiville selkäleikkauspotilaille.
Aiemmin Pyry on toiminut lääkärinä myös päihde- ja mielenterveystyössä mm. Raahessa, Oulussa, sekä Pyhäjärven Mielenvireyskeskuksessa ja Haapajärven Terapiakeskuksessa. Antioksidanttiklinikoilla toimiessa hänellä ei ole mahdollisuutta tehdä päihdevieroituksia, eikä määrätä PKV-lääkkeitä.
Omakohtaisilla kokemuksilla on ollut merkitystä Pyryn mielipiteiden muokkaantumiseen:
- Raahen Kaupunginhallituksen puheenjohtajana tein vuonna 2010 valtuustoaloitteen, jossa ehdotin Raahen kouluruokailussa siirtymistä margariinista voihin. Tämän aloitteen johdosta esiinnyin MOT-ohjelmassa, jossa kyseenalaistettiin margariinien terveysvaikutukset.
- Kokeilin itselläni vähähiilihydraattista ruokavaliota loppuvuodesta 2005. Ennen muutosta kontrolloin laboratoriokokeet, jotka osoittivat alkavaa metabolista oireyhtymää. Triglyseridit olivat koholla, samoin maksa-arvot. Kuukauden kuluttua laboratoriokontrollissa tulokset olivat ihanteelliset. Tämä tilanne on pysynyt tähän päivään saakka. Samanlaisia tuloksia ovat saaneet potilaani, joilla II-tyypin diabetes, verenpainetauti ja ylipaino ovat parantuneet. Vähähiilihydraattinen ruokavalio helpottaa lääkärin työtä. Tehtäväkseni jää lääkkeiden asteittainen vähentäminen, sekä parantuneiden laboratorioarvojen suomentaminen potilaalle.
- Nuorempi poikani ei leikki-iässä pystynyt käyttämään kaupan purkkimaitoa, eivätkä myöskään viljat hänelle sopineet. Tämän johdosta siirryin käyttämään lehmiltä haettua maitoa ja kyseenalaistin viljojen sopivuuden kaikkien ravinnoksi. Potilaideni ja ystävieni kokemukset ovat vahvistaneet tätä epäilyä. Monet potilaistani ovat menestyksellisesti käyttäneet SCD-ruokavaliota (https://www.scd-fi.info) erilaisten suolistosairauksien hoidossa. Näitä ovat mm. ärtyvän suolen oireyhtymä, Chronin tauti, sekä Colitis ulcerosa eli haavainen paksusuolen tulehdus.
- Ruoassa suosin luomutuotteita ja lähialueiden tuottajia. Syynä ovat terveydelliset ja ekologiset syyt. Erilaiset kasvisruokavaliot ja niiden tuomat haasteet ravitsemukselle ovat tuttuja.